eur:
389.06
usd:
361.34
bux:
68690.62
2024. május 7. kedd Gizella

Újabb termékben találtak lóhúst

Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában. A brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal bejelentette, hogy a Findus marhahúsosként megjelölt készítményeiben talált nagy mennyiségű lóhúst.

A forgalmazást a cég már a hatóság bejelentése előtt leállította. Az alapanyag a Findus tájékoztatása szerint egy francia beszállító cégtől érkezett. Az érintett termékcsaládot az összes nagy brit szupermarket-hálózat árulta, és kapható volt kisebb élelmiszerboltokban is. A hatóság arra hívta fel a figyelmet, hogy a lóhús önmagában nem jelent élelmiszerbiztonsági kockázatot.

A lóhúsbotrány a múlt hónapban robbant ki, amikor az ír élelmiszerbiztonsági hatóság bejelentette, hogy lóhússal kevert marhahúshamburgereket talált a Tesco, a Lidl, az Aldi és a fagyasztott élelmiszerek forgalmazására szakosodott szupermarket-hálózatok nagy-britanniai és írországi üzleteiben. Azoknak a termékeknek az alapanyagát egy lengyelországi termelőtől vásárolták.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×