eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma

Barrosóval találkozik Orbán

Brüsszelbe látogat jövő hét szerdán Orbán Viktor miniszterelnök, és tárgyal mások mellett José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével az aktuális európai ügyekről - mondta Szijjártó Péter.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárának tájékoztatása szerint a kormányfő a Bruegel Intézet meghívására előadást tart majd Brüsszelben az eurózóna megerősítésének lehetséges forgatókönyvéről és annak az Európai Unióra gyakorolt lehetséges hatásairól. Az előadás moderátora Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank korábbi elnöke lesz, és Orbán Viktor mellett az Európai Parlament (EP) külügyi bizottságának elnöke, Elmar Brok is ismereti álláspontját a hallgatósággal.

A miniszterelnök megbeszélést folytat majd José Manuel Barroso mellett Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével is, akivel az uniós országok állam-, illetve kormányfőit összefogó testület következő ülésének napirendjén szereplő költségvetési perspektíva kérdését tekintik át. A brüsszeli program zárásaként a kormányfő találkozik Martin Schulzcal, az EP elnökével - közölte Szijjártó Péter.

Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország egy igazi európai sikertörténetnek számít, hiszen azon kevés európai uniós tagállam egyike, amely amellett, hogy képes három százalék alatt tartani költségvetési hiányát, folyamatosan csökkenti államadóságát, és növelni tudja versenyképességét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×