eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb zavargások Belfastban

Újabb zavargások voltak az északír fővárosban. Belfastban több kerületében fiatalok egy csoportja acélrudakkal, fáklyákkal, kövekkel és üvegekkel támadt a járőröző rendőrökre.

Nem sokkal korábban politikusok és az egyházak képviselői arról tárgyaltak, hogyan lehetne véget vetni a csütörtökön kitört zavargásoknak. Megfigyelők szerint amíg az egyeztetésekbe nem vonják be az utcai megmozdulások szervezőit, addig nem lehet elejét venni az összecsapásoknak, amelyekben eddig 52 rendőr megsebesült, és 70 embert őrizetbe vettek.

A Londonhoz hű protestánsok azért tiltakoznak, mert a belfasti városvezetés a jövőben csak különleges alkalmakkor akarja kitűzni a brit zászlót az északír hivatali épületekre.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×