eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Negyven gyerek meghalt Egyiptomban egy vonatbalesteben

Negyven iskolás gyerek halt meg szombaton Kairótól délre egy vonat és egy busz összeütközésekor - közölte az egyiptomi állami hírügynökség.

A súlyos szerencsétlenség Assziut közelében, Manfalut településen történt, Kairótól 300 kilométernyire délre. Az egyiptomi hírügynökség szerint 40 gyerek halt meg, a baleset helyszínéhez közel fekvő assziuti kórház orvosa, Mohamed Szamir viszont azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma 38, s közülük 37-en 4-6 éves korú gyerekek voltak.

"Azt mondták nekünk, hogy a sorompó nyitva volt, a busz felhajtott a sínekre, és ekkor ütközött össze a vonattal" - mondta az orvos szemtanúkra hivatkozva.

Közlése szerint négy gyerek és két nő súlyosan megsérült a balesetben.

Más hírügynökségi jelentések szerint a buszon mintegy 60 óvodás utazott. Az AP amerikai hírügynökség 47 halálos áldozatról tud.

Mohamed Murszi egyiptomi elnök utasította minisztereit, hogy nyújtsanak támogatást a balesetben meghalt gyerekek családjainak. Jahja Kesk assziuti kormányzó vizsgálatot rendelt el.

Az egyiptomi utak és vasutak biztonsága nagyon alacsony. Az egyiptomiak régóta panaszkodnak amiatt, hogy az egymást követő kormányok nem képesek kikényszeríteni az alapvető biztonsági normák betartását, ami halálos balesetek sorozatához vezetett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×