eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Öngyilkos merénylet Kabulban

Külföldieket szállító kisbuszt robbantott fel egy öngyilkos merénylő kedden a kabuli repülőtér közelében, a terrorcselekményben legalább kilenc ember meghalt - közölte a rendőrség.

Egy afgán felkelőcsoport vállalta magára a merénylet elkövetését, s közölte, hogy azt bosszúból hajtotta végre az iszlámellenes amerikai film bemutatásáért.

Mohammad Zahír, a kabuli rendőrség bűnügyi osztályának vezetője azt mondta, hogy az áldozatok közül nyolcan egy nemzetközi légi közlekedési vállalat alkalmazottai, akik a repülőtéren dolgoztak. A kilencedik áldozat pedig a busz afgán vezetője. Korábbi hírek arról szóltak, hogy a tolmácsuk volt az afgán áldozat.

A detonációban nyolc afgán megsebesült.

Röviddel a merénylet után a Hezb-e-Iszlami nevű afgán iszlamista felkelőcsoport magára vállalta a merénylet elkövetését, s közölte, hogy bosszúból hajtotta végre a Mohamed prófétát és az iszlámot gyalázó amatőr filmért. Zubair Szedikki, a szervezet szóvivője azt mondta, hogy egy nő robbantotta fel magát a busz közelében.

A rendőrség viszont azt közölte, hogy a merénylő egy személygépkocsival rohant neki a kisbusznak egy benzinkút közelében. A detonáció erejére jellemző, hogy a robbanás helyszínétől ötven méterre röpítette el a kisbuszt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×