eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Rendőrök ellen követtek el merényletet Irakban

Egy rendfenntartók által lakott épület elleni merényletben tíz ember meghalt, köztük hat gyerek csütörtökön Irak középső részén - közölte a rendőrség és egy egészségügyi forrás.

A támadás az iraki fővárostól, Bagdadtól 60 kilométerre délre, Muszajeb településen történt.

A merénylők több pokolgépet helyeztek el egy rendőr testvérpár házánál. A robbanószerkezetek hajnalban léptek működésbe, az épület összeomlott - közölte egy rendőrtiszt. Az áldozatok a két rendőr, feleségeik és hat gyermek.

A Honein nevű dzsihádista honlap az utóbbi időben többször támadta a síitákat. A héten megjelentette az al-Kaida terrorhálózat iraki szárnyának, az Iraki Iszlám Államnak egy közleményét, amely újabb erőszakos cselekményekkel fenyegette meg a "hitetleneket". Az Iraki Iszlám Állam jelentkezett annak a merényletnek az elkövetőjeként, amelyben síita zarándokokat öltek meg egy hónappal ezelőtt.

Irakban az amerikai erők kivonulása után azonnal belpolitikai válság tört ki, amelynek középpontjában a síiták vezette kormánynak és szunnita ellenzékének az ellentéte áll.

Muszajeb az úgynevezett "halálháromszögben" fekszik. Ebben a térségben az al-Kaida emberei már számos merényletet követtek el síiták ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×