eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A görög ellenzék elutasította a további megszorításokat

Görögországban elutasította az ellenzék az újabb megszorító intézkedéseket, miután eredménytelenül zárult az ország gazdasági helyzete miatt összehívott válságtanácskozás.

A görög köztársasági elnök, Karolosz Papuliasz kezdeményezte a tárgyalást, hogy pártokon átívelő konszenzust hozzanak létre a minden eddiginél keményebb megszorítások végrehajtásához. A megbeszélésen Jéorjiosz Papandreu kormányfő és a kabinet több tagja, valamint a parlamenti frakcióval rendelkező négy ellenzéki párt vezetői vettek részt.

A kormányzó szocialistáknak kényelmes többsége, 160 képviselője van a 300 fős görög törvényhozásban, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap azonban a kormány és az ellenzék egyetértéséhez köti a 110 milliárd eurós hitelprogram folytatását, a következő, 12 milliárd eurós tétel lehívása, amely nélkül Görögország fizetésképtelenné válhat. Az ellenzéki pártok eddig elutasították az athéni kormány megszorító lépéseit.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×