eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Vízumot kell kérniük a líbiaiaknak Egyiptomba

Vízumot kell kérniük ezentúl a líbiai állampolgároknak, ha Egyiptomba akarnak utazni - jelentette be az egyiptomi külügyminisztérium.

A vízumkötelezettség azonnali hatállyal életbe is lépett. Ez a döntés nehezebbé teszi a harcok elől menekülő líbiaiaknak, hogy Egyiptomba próbáljanak beutazni.

Az egyiptomi külügyminisztérium közlése szerint a vízumkötelezettséget válaszul vezetik be arra, hogy Líbia két évvel ezelőtt azonos lépést tett az egyiptomiakkal szemben.

Líbiaiak tízezrei menekültek Tunéziába és Egyiptomba a Moammer Kadhafi líbiai vezető ellen kirobbant és azóta polgárháborúvá alakult konfliktus február 15-i kezdete óta.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, mit várnak a mesterséges intelligenciától a cégek pénzügyi vezetői

Kiderült, mit várnak a mesterséges intelligenciától a cégek pénzügyi vezetői

A PwC által megkérdezett pénzügyi vezetők 66 százaléka idén már úgy gondolta, hogy a mesterséges intelligenciának jelentős hatása lesz a vállalati folyamatokra a következő három évben. Egy évvel ezelőtt még jóval kevesebb, alig valamivel 50 százalék feletti volt ez az arány. Az InfoRádió Balogh Zoltánt, a PwC számviteli tanácsadás igazgatóját kérdezte.

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×