eur:
388.51
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A román nemzeti hős bábuját felakasztó Csibi Barna elbocsátását javasolják

A román országos adóügyi hivatal fegyelmi testülete Csibi Barna elbocsátására tett javaslatot, arra hivatkozva, hogy a március 15-én egy román nemzeti hős papírbábuját felakasztó pénzügyi ellenőr többször igazolatlanul hiányzott munkahelyéről.

A március 15-i bábuakasztás után Csibit kétszer is kihelyezték, előbb Abrudbányára, az ottani adóhivatalhoz, ahol Csibi azért nem jelent meg, mert egy hónap szabadságot vett ki. A szabadság letöltése után az országos adóhivatal vezetője Bukarest egyik kerületi hivatalába helyezte át Csibit, aki ellen időközben fegyelmi eljárás zajlott.

Sorin Blejnar, az országos adóhivatal elnöke csütörtökön elmondta, hogy a fegyelmi bizottság azért javasolja most Csibi elbocsátását, mert bukaresti munkahelyéről többször hiányzott igazolatlanul.

Csibi szélsőséges akciókkal már korábban felhívta magára a figyelmet. Március 15-én Csíkszereda egyik utcáján felakasztotta a románok egyik nemzeti hősét, az 1848-49-ben a román nemzeti törekvések élére álló Avram Iancut ábrázoló papírbábut. Csibi tette felháborította a román közvéleményt.

A Hargita megyei adóhatóság várhatóan pénteken adja ki a Csibi menesztéséről szóló határozatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×