eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bahreinben orvosok kerülnek a katonai bíróság elé

Bahreinben egy fővárosi kórház 47 dolgozóját állítják katonai bíróság elé, mert segítették a síita felkelőket a márciusi zavargások idején. A 24 orvost és 23 ápolónőt azzal vádolják, hogy a jelenlegi rendszer megbuktatására buzdítottak, fegyvert és lőszereket birtokoltak illegálisan, valamint megtagadták feladataik elvégzését.

A Szalmánija kórház a tavaszi zavargások egyik központjává vált, miután a rendőrség áttörte az ott táborozó síita tüntetők barikádját és behatolt az épületbe Navi Pillay az ENSZ emberjogi főbiztosa elítélte és a nemzetközi joggal ellentétesnek minősítette, amikor a biztonsági erők március közepén megszállták a kórházat. A február közepétől március közepéig tartó megmozdulásokban a hivatalos források szerint 24-en haltak meg.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×