eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egyiptomban megfosztották kormányzati tisztségétől a régiségügyi minisztert

Egyiptomban megfosztották kormányzati tisztségétől Záhi Havvász régiségügyi minisztert.

Gíza bírósága egyúttal egy korábbi ítélet figyelmen kívül hagyása miatt egyévi kényszermunkára ítélte a magas rangú vezetőt. Egyes források szerint a régész fellebbezést nyújtott be. A polgári peres, területhasználati ügy abban az időben kezdődött, amikor Záhi Havvász még a februárban megdöntött Mubarak-rendszerben a Legfőbb Régészeti Tanács vezetőjeként képviselte a régészeti kincsek ügyét a kormányban.

Beosztásában arról vált ismertté, hogy olyan műkincsek visszaszolgáltatását követelte országának, mint Nofertiti mellszobra vagy a rosette-i kő. Tisztségéről március elején lemondott azzal az indoklással, hogy rendőrök hiányában nem képes megvédeni országa régészeti kincseit. Nem sokkal később kinevezték miniszterré.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×