eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Orbán Viktor a Gömböc-simogatónál

Kínában kezdett látogatást Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki szombaton a sanghaji világkiállításon ellátogatott a magyar pavilonba is.

Orbán Viktor és kísérete délután az expón - a protokoll szabályainak megfelelően - elsőként a házigazda Kína nemzeti pavilonját kereste fel, majd ehhez kapcsolódóan a csinghaji (Qinghai) és csungkingi (Chongking) kiállítással ismerkedett. A küldöttség ezután Belgium, majd Lengyelország pavilonját járta be. Az expós körsétát a magyar pavilonban fejezte be a kormányfő és kísérete, amelynek tagja Martonyi János külügyminiszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter is.

A közönség elől erre az időre lezárt magyar pavilonban Szilas Cecília főbiztoshelyettes tájékoztatta a miniszterelnököt a kiállítás koncepciójáról, majd a Gömböc-simogatónál ismertették a magyar világtalálmány lényegét: Orbán Viktor is megtapogatott egyet a kiállított eredeti darabok közül. Az egyensúlyi pontokról és a homogenitásról szóló magyarázatot követően a süllyesztett fali tárolóban elhelyezett Unicumos üvegekre és pálinkákra mutatva a miniszterelnök derültséget keltve megjegyezte: "ezt legalább értjük".

A magyar miniszterelnök vasárnap részt vesz az expó két nagy eseményén, a szakmai csúcs-fórumán és a záróünnepségen.

A miniszterelnöki vizittel egy időben tartotta ünnepélyes díjátadóját a Nemzetközi Világkiállítások Központja (BIE). Az eseményen a bérelt pavilonok kategóriájában Magyarország pavilonját is díjazták: a hat ezüstdíj egyikét kapta a dizájn, vagyis a tervezés kategóriában. Az elismeréssel járó szobrot Dégen István pavilonigazgató vette át.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×