eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kínába utazik Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök péntek este háromnapos hivatalos látogatásra Kínába utazik Ven Csia-pao kormányfő meghívására - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője.

A magyar miniszterelnök útja során tárgyalást folytat kínai kollégájával, továbbá Sanghajban találkozik a helyi kormányzóval és látogatást tesz a városban rendezett világkiállításon is.

A kormányfő szóvivőjének tájékoztatása szerint Orbán Viktor a rendezvény helyszínén több közép-európai ország pavilonját is felkeresi, majd a világkiállítás záróeseményén beszédet mond.

A magyar miniszterelnök látogatása idején több kínai nagyvállalat meghívásának is eleget tesz - olvasható a közleményben.

A sanghaji világkiállítás május elsején nyílt meg. A kínai média arról számolt be, hogy október végére 70 millió fölé emelkedett a világkiállítás látogatóinak száma.

Az expón országok, térségek és városok mutathatják meg zenei, képzőművészeti, illetve szórakoztató és tudományos programjaikat. Az esemény fő mottója a "Jobb város jobb élet", a bemutatók között ezért sok helyütt szerepel a városépítészet és a környezetvédelem összefonódása. A csaknem hat hónapos eseményt idáig is nagy számban látogatták a világ több országából érkező állami vezetők és gazdasági delegációk.

Magyarországon több tízezres kínai kolónia él, amely a legnépesebb Közép-Európában.

A magyarországi rendszerváltás után először 2003-ban került sor kormányfői látogatásra, amikor Medgyessy Péter magyar miniszterelnök Pekingbe utazott. Ezt követően Gyurcsány Ferenc kormányfő háromszor is ellátogatott hivatali ideje alatt az ázsiai országba.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×