eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Eladná a voksát minden ötödik választó

Szkeptikusak az ukrán választók a vasárnapi önkormányzati választás előtt, sőt minden ötödik válaszadó a szavazatát is értékesítené, hogy így javítson rossz anyagi helyzetén.

Meglepő eredményt hozott a közelgő ukrán önkormányzati választás előtti közvélemény-kutatás, amelynek keretében 2000 embert kérdezett meg két civil szervezet, a Demokratikus Kezdeményezés Alap és az OPORA.

AZ ELTE TÁTK hírlevelének beszámolója szerint a megkérdezettek mindössze 8,5 százaléka gondolja úgy, hogy az október 31-i választás tisztességes lesz. A többség jogsértésekre számít, ám arról megoszlanak a vélemények, hogy ezek érdemben befolyásolják-e majd az eredményeket.

Sokan úgy nyilatkoztak, hogy önmaguk is hajlandók részt venni a jogsértésekben, hiszen a válaszadók egyötöde arra készül, hogy eladja a szavazatát annak, aki a legtöbbet kínálja fel érte.

A szavazatukat áruba bocsátók többsége szerint 500 hrivnya, azaz körülbelül 12 ezer forint egy elfogadható ajánlat lenne voksukért. Ez az ukrajnai átlagkereset körülbelül egyötödének felel meg. A válaszadók azért szeretnék értékesíteni szavazatukat, mert nehéz anyagi helyzetben vannak, és nem igazán látnak különbséget a jelöltek között.

A választók szkepticizmusa ellenére a megkérdezettek 47 százaléka biztosan elmegy szavazni, míg 29 százalék valószínűleg részt vesz a vasárnapi voksoláson.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×