eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

GfK: kitartóan derűlátóak a német háztartások

Továbbra is erős a német háztartások optimizmusa a GfK intézet fogyasztói hangulatot vizsgáló, novemberre vonatkozó felmérése szerint.

A legnagyobb német piackutató fogyasztói bizalmi indexe novemberre is stabilan tartotta magát az októberben beállított 4,9 ponton, igaz, az elemzők még ennél is jobbat, 5,1 pontot vártak. Szakértők szerint ez egyértelmű jelzés arra, hogy a német fogyasztók a gazdasági élénkülés folytatódását várják.

Az októberi mutató két és fél év óta a legmagasabb, 4,9 pont lett a szeptemberi, felfelé módosított 4,3 pont után.

A fogyasztói hangulatot tükröző kompozit indexet három különböző mutató alapján számítja a GfK.

A lakosságnak a gazdaság teljesítményével kapcsolatos várakozásai javultak novemberre, ugyanakkor kedvezőtlenebbül ítélik meg személyes jövedelmük alakulásának kilátásait. Csökkent a fogyasztási hajlandóságot tükröző index is, így alakítva ki az októberhez képest változatlan mutatót.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×