eur:
389.09
usd:
364.04
bux:
68080.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az ENSZ is megerősítette, hogy egy magyart raboltak el Szudánban

Az ENSZ egyik illetékese is megerősítette pénteken, hogy egy magyar polgári alkalmazottat hurcoltak magukkal szudáni emberrablók előző este Dárfúr tartomány történelmi fővárosában, el-Faserben.

(Az áldozat) magyar állampolgár - mondta a francia hírügynökség kérdésre Kemal Saiki, az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó erőinek (MINUAD/UNAMID) kommunikációs főnöke. Az emberrablók által használt gépkocsit - az ENSZ autóját - pénteken megtalálták a városban - tette hozzá.

A négy fegyveres rabló napnyugta után hatolt be az ENSZ-alkalmazottak szállására. Két embert megkötöztek, másik kettőt pedig fegyverrel arra kényszerítettek, hogy velük menjenek. Az egyiküknek mégis sikerült elmenekülni, de a magyar állampolgárságú másik alkalmazottat magukkal hurcolták az ENSZ egyik gépkocsiján.

A Külügyminisztérium megerősítette, hogy egy magyar ENSZ-békefenntartót raboltak el csütörtök este Szudánban.

A tárca az ENSZ Titkárság békefenntartó részlegének tájékoztatása alapján pénteken közölte: október 7-én egy rablótámadásban a szudáni El-Faser városában elrabolták a világszervezet dárfúri békefenntartó missziójának (UNAMID) magyar nemzetiségű tagját, aki egyéni munkavállalóként szolgál a misszióban.

A Magyar Köztársaság kairói nagykövetsége, továbbá a magyar kormány és az illetékes hatóságok felvették a kapcsolatot a helyi szervekkel, és mindent megtesznek azért, hogy a magyar állampolgár minél előbb épségben kiszabaduljon - tartalmazza a Külügyminisztérium közleménye.

Az ENSZ csütörtöki közlése szerint az emberrablás nem sokkal azután történt, hogy a világszervezet Biztonsági Tanácsának küldöttsége Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet vezetésével El-Faser városába érkezett. Négy fegyveres hatolt be egy épületbe, ahol négy ENSZ-alkalmazott volt elszállásolva. Kettejüket összekötözték, míg a másik két békefenntartót egy autóba kényszerítették. Egyiküknek sikerült elmenekülni, a másikat, mint kiderült, a magyar békefenntartót magukkal vitték az emberrablók.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×