eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kim Dzsong Il nyilvánosan megjelent fiával és kijelölt utódával

Kim Dzsong Il észak-koreai elnök legkisebb fiával és kijelölt utódával, Kim Dzsong Unnal együtt jelent meg egy hadgyakorlaton - adta hírül a KCNA észak-koreai hírügynökség.

A jelentés szerint apa és fia meglátogatott egy katonai egységet, és megszemlélt egy tűzoltási gyakorlatot.

Ez volt az első közös nyilvános szereplése az észak-koreai vezetőnek és 27 éves fiának, akit fiatal kora ellenére a kommunista országot irányító Munkapárt szeptemberi kongresszusán a párt befolyásos nemzetvédelmi bizottságának alelnökévé és a párt központi bizottságának tagjává választottak, és akit apja a kongresszus előtt négycsillagos tábornokká léptetett elő.A katonai gyakorlatot a Koreai Munkapárt megalapításának 65. évfordulója alkalmából vasárnap rendezendő jubileumi ünnepségek elé időzítették - jelentették Szöulból a KCNA-ra hivatkozva. Kim Te Jung dél-koreai védelmi miniszter hétfőn azt mondta, Észak-Korea a jubileumot feltehetőleg arra fogja felhasználni, hogy a párton belül létrehozzon egy Kim Dzsong Il utódlását segítő platformot.

A KCNA pontosította a jubileumi ünnepségek helyszínét és időpontját is. Az észak-koreai kommunista rezsim az ország történetének jelentős évfordulóit rendszerint az 1,19 milliós hadsereg erődemonstrációival teszi hangsúlyossá.

A jelek szerint felgyorsult a 2008 augusztusában - nem hivatalos hírek szerint - agyvérzésen átesett, 68 éves Kim Dzsong Il hatalomátadásának folyamata. Múlt csütörtökön először tettek közzé fotót az észak-koreai médiában az elnök kijelölt utódáról, és ugyancsak ennek a folyamatnak a jele lehet a katonai gyakorlaton való közös szereplés is, amelynek időpontját nem közölték.

Kim Dzsong Il maga is apja örökébe lépett a világ egyetlen kommunista dinasztiájában, amikor három évvel az államalapító Kim Ir Szen halála után, 1997-ben a Koreai Munkapárt főtitkárává választották.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×