eur:
389.2
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kínában nagy erőkkel kutatnak a túlélők után a földcsuszamlás völgyében

Kína északnyugati részén nagy erőkkel kutatnak a túlélők után abban a völgyben, ahol tegnap a felhőszakadás miatti földcsuszamlás és hegyomlás három falut temetett be. Eddig már 130 holttestet találtak, mintegy 1300 ember még a romok alatt.

A három települést körülbelül 1,8 millió köbméter sár és hordalék mosta el; van olyan falu, ahol egyetlen ház sem maradt épen. Kanszu tartománynak ezt a megyéjét felig elárasztotta a víz, miután a rajta keresztül haladó Pajlung folyó útját hegyomlások, földcsuszamlások zárták el, és egy hatalmas tó keletkezett. A térségben csaknem 20 ezer embert költöztettek ki. A helyszínre katonákat vezényeltek, és egészségügyi csoportot küldtek, de a nagy mennyiségű sár akadályozza a mentést, mivel túl vastag ahhoz, hogy gyalogosan, vagy járművel közlekedni lehessen rajta. Vannak utcák, amelyeket egy méter magasan borít a sár.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×