eur:
390.62
usd:
364.34
bux:
68293.32
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hatalmas dugók a horvát autópályákon

Az eddigi legforgalmasabb hétvégére számít az Adriáról, főként az Isztriai félszigetről hazatérő nyaralók miatt a Horvát Autóklub. Az eddigi információk szerint pénteken kora délután több helyen is 20 kilométeres kocsisorok torlódtak össze, többnyire az esősre, szelesre változott időjárás miatt.

Valószínűleg az esősre, szelesre változott időjárás miatt a tengerpart irányából Zágráb felé az A1-es autópályán 20 kilométer hosszan araszolnak az autók Bosiljevo és Károlyváros (Karlovac) között. Szintén ekkora a kocsisor az Isztriai-félszigeten, az Y-autópályán a szlovén határ irányába.

Ugyancsak a nyaralásból hazatérők miatt nagyon erős a forgalom az A1-es és A6-os autópályán Fiume (Rijeka) és Zágráb között, az A2-esen és az A3-ason pedig Szlovénia irányába. Nehéz a közlekedés Krk-szigeten is, a szárazföldre vezető híd előtt, és 4 kilométeres torlódás alakult ki Zágráb előtt, az autópálya fizetőkapujánál.

Az autós szervezet már napokkal korábban jelezte, hogy ez a hétvége várhatóan az eddigi legforgalmasabb lesz a horvát utakon. Jó tanácsként azt is közölte: Zágráb előtt, a fizetőkapuknál az autósok vegyék igénybe a kizárólag bankkártyás fizetési lehetőséget kínáló sávokat. Ezt három kilométerrel korábban, Demerjénél választhatják az autósok, és itt jóval kisebb várakozási idővel számolhatnak.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×