eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Húszra emelkedett a Love Parade áldozatainak a száma

Németországban 20-ra emelkedett a szombati duisburgi techno-zenei fesztiválon történt tragédia halálos áldozatainak száma. Közben a Love Parade szervezője a rendőrséget tette felelőssé a történtekért.

Rainer Schaller úgy véli: a helyszínt biztosító rendőrök adtak engedélyt a szervezők által korábban lezáratott kapuk megnyitására, amelyek abba az alagútba vezettek, ahol végül tömegpánik tört ki. A halálos áldozatok mellett több mint 500 sérültje is van a tragédiának. Tegnap az észak-rajna-vesztfáliai államügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot ismeretlen tettesek ellen, és az eddigi szakértői jelentések szerint a szervezők és a rendőrség is hibákat követett el. A vizsgálatok alapján a hagyományos Love Parade helyszíne mindössze 300-400 ezer ember biztonságos fogadására lett volna alkalmas az 1,4 millió zenerajongó helyett. A hatóságok tegnap bejelentették, hogy egyelőre nem rendeznek több ilyen jellegű fesztivált.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×