eur:
400.05
usd:
362.13
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Elfogták Basternák gyilkosát

Szlovák médiaértesülések szerint őrizetbe vették Basternák László feltételezett gyilkosát. A hatóságok a hírt nem erősítették meg, de nem is cáfolták. A rendőrség várhatóan délután ad tájékoztatást az ügyről.

A szlovák sajtó arról számolt be, hogy a feltételezett gyilkos egy 29 éves szerb állampolgár, aki egy somorjai őrző-védő szolgálatnak dolgozott, és jelenleg Nyitrán tartják vizsgálati fogságban. Basternák László, a Magyar Koalíció Pártja révkomáromi járási elnöke, a Ógyalla egykori polgármestere pénteken este egy sétáról tért haza a feleségével, amikor a házához közel a merénylő fejbe lőtte. A politikus a helyszínen életét vesztette. A gyilkosság okai továbbra sem ismertek; az ügyben a szervezett bűnözés elleni osztály nyomoz. Basternák László ellen ez év márciusában is elkövettek egy merényletet, de akkor a golyó célt tévesztett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×