eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lelőtte magát a rejtőzködő gyilkos: Anglia fellélegzett

Szombat hajnalban végzett magával Raul Moat, aki egy hete rettegésben tartotta Angliát.

Szombat hajnalban lelőtte magát az a férfi, akit egy hete próbáltak Nagy-Britanniában kézre keríteni. A 37 éves egykori kidobóember egy embert megölt, és hátrahagyott leveleiben többször is megfenyegette a rendőröket. A BBC oldalán videót is láthat az eseményekről.

Egy szemtanú szerint a férfi lefeküdt a földre, majd egyetlen lövéssel végzett magával - írja a BBC. A rendőrség megerősítette, hogy a körözött személy holttestét találták meg.

Korábban valaki felismerte az utcán Raoul Moatot, aki már egy hete játszik macska-egér játékot a rendőrökkel. A rejtőzködő férfi miatt Észak-Angliát ellepték a géppisztolyos, sisakos kommandósok.

A baseball sapkában sétáló feltételezett gyilkost egy rendőr látta meg, de Moatnak sikerült eltűnnie. Helikopterrel és hőérzékelő kamerákkal is kerestékk az egykori kidobóembert, de nem bukkantak a nyomára. Moatnak már a szülei is azt üzenték, hogy adja fel magát - ő pedig hátrahagyott leveleiben fenyegette a rendőröket.

Azzal gyanúsítják, hogy múlt szombaton rálőtt ex-barátnőjére, és megölte annak új barátját. A következő nap pedig súlyosan megsebesített egy járőrkocsijában ülő rendőrt.

Rothbury városban a rendőrök felszólították a lakosokat, hogy zárják be az ablakokat és az ajtókat. A helyiek közben egy városi gyűlésen a biztonsági intézkedések megszigorítását követelték. Bár Moat korábban csak a rendőrséget fenyegette leveleiben, csütörtökön már azt írta, hogy a "rendőrök elleni háborúját" kiterjesztheti az egyszerű lakosokra is.

A háromgyermekes apát júliusban engedték ki a börtönből, ahol testi sértés miatt kellett eltöltenie négy és fél hónapot.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×