eur:
388.02
usd:
359.87
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Másfél millió frankot adtak a svájci fogoly szabadságáért

Svájc másfél millió frankot utalt át egy német bankszámlára, hogy állampolgára, Max Göldi kiszabadulhasson líbiai börtönéből - erősítette meg a berni külügyminisztérium az RSR svájci rádió jelentését.

Az összeg Tripoli kártalanítását szolgálja arra az esetre, ha nem találnák meg azokat, akik felelősek a Hannibal Kadhafi - Moammer el-Kadhafi líbiai vezető fia - rendőrségi fotóinak eljuttatásáért a Tribune de Geneve című laphoz.

Göldi volt az utolsó áldozata a Líbia és Svájc között zajló idegháborúnak, amely Hannibal Kadhafi két évvel ezelőtti svájci őrizetbe vételével kezdődött.

A líbiai vezető fiát és feleségét azzal a gyanúval fogták le egy svájci szállodában, hogy bántalmazták a hotel több alkalmazottját. Õk tagadták ezt.

Göldivel együtt Líbiában bíróság elé állították a tunéziai származású svájci üzletembert, Rachid Hamdanit is: egyebek között a vízumszabályok megsértésével vádolták őket.

Hamdanit később elengedték, de Göldit februárban négy hónapos szabadságvesztésre ítélték, amelyet néhány nap híján le is töltött, mielőtt kiengedték volna börtönéből, és hazautazhatott volna hazájába.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×