eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nagy erejű földrengés az Indiai-óceánban

Nagy erejű, a Richter-skála szerint 7,7-es erősségű földrengés rázta meg szombat este az Indiai-óceán keleti medencéjét, Indiában tengeri szökőár veszélyére figyelmeztető riadót rendeltek el - közölte az amerikai földtani intézet.

A rengés központja az Indiához tartozó Nikobar-szigetektől 155 kilométerre nyugatra, 34 kilométerrel a tengerfenék alatt helyezkedett el.

Jóllehet a csendes-óceáni szökőárakat figyelő amerikai központ - amelynek székhelye Hawaii szigetén található - először azt közölte, a riadó az Indiai-óceán partján fekvő több országra vonatkozik, később módosította figyelmeztetését, Indiára korlátozva a riasztást.

2004 decemberében az indonéziai Szumátra szigetének partjai előtt történt nagy erejű földrengés hatalmas tengeri szökőárt keltett, amely több mint negyedmillió emberéletet követelt Indonéziában, Srí Lankán, Indiában, Thaiföldön és kilenc másik országban.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×