eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Amerika és Mexikó is vizsgálja a lövöldöző határőr ügyét

Szabadságjogi vizsgálatot indított az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI az ellen az amerikai határőr ellen, aki a mexikói határon néhány napja agyonlőtt egy 15 éves mexikói fiatalt. Mexikói ügyészek eközben mint emberölést vizsgálják az ügyet.

AElképzelhető, hogy az amerikai határőr ellen Mexikóban is vizsgálatot indítanak, bár vádemelés esetén nem valószínű, hogy az Egyesült Államok kiadná őt.

A halálos kimenetelű incidensről készült videofelvételen jól kivehető, hogy az amerikai határőr tüzet nyit a már mexikói oldalon álló, kövekkel dobálózó emberekre, és egy 15 éves fiú halálát okozza. Az viszont nem látszott, hogy az áldozat is a kődobálók közé tartozott-e.

Az FBI már rögtön az eset után vizsgálatot indított az ügyben, de ez abból indul ki, hogy az amerikai határőrt érte támadás. A pénteken indított szabadságjogi vizsgálat ennek kiegészítése, és a tárgya az, hogy a határőr jogsértést követett-e el.

Szabadságjogi vizsgálat kezdeményezhető az Egyesült Államokban a rendfenntartó testületek bármely tagja ellen, akivel szemben felmerül, hogy megsértette a törvényt.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×