eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kárpátalján ismét megrongálták a vereckei honfoglalási emlékművet

Alig több mint egy év után ismét meggyalázták a vereckei honfoglalási emlékművet - adta hírül a hétvégén megjelent számában az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó című lap.

Az újság beszámolója szerint az esetet a múlt vasárnap fedezte fel egy kárpátaljai magyar idegenvezető, aki egy mosonmagyaróvári turistacsoporttal kereste fel a honfoglalási emlékművet. Mint a lapnak elmondta, a vandál cselekedet elkövetői gázolajjal öntötték le az emlékművet, és meggyújtották. A lángokban elégtek a koszorúk, az oltárkő egyik oldalán lévő kereszt pedig valósággal szétporladt, s az egész emlékmű alsó részét korom fedte - olvasható a beszámolóban, amely szerint a gyújtogatás előtt az emlékművet valamilyen eszközzel megpróbálták szétverni.

A lap érdeklődésére Magyarország ungvári főkonzulátusán azt közölték, hogy nem rendelkeznek információval a rongálásról, s a helyileg illetékes volóci járási rendőrség vezetője is arról tájékoztatta az újság szerkesztőségét, hogy az ügyben eddig semmilyen bejelentést nem kaptak.

A vereckei honfoglalási emlékművet legutóbb tavaly márciusban gyalázták meg, vélhetően ukrán nacionalisták.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×