eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nő és gyermek a pesavari merénylet áldozatainak többsége - képek

A százhoz közelít a pesavari merénylet áldozatainak a száma, akiknek többsége nő és gyermek. A pokolgép egy nyüzsgő piacon robbant a pakisztáni városban.

A BBC szerint nyolcvannál, a CNN jelentése szerint kilencvennél is több halálos áldozatot követelt a robbantást a pesavari piacon. A merényletben több mint kétszázan sebesültek meg.

Az autóba rejtett pokolgép egy mázsánál több robbanóanyagot tartalmazott, és romba döntötte a környéket. Az áldozatok száma tovább emelkedhet.

Ez volt az utóbbi két év legvéresebb terrorcselekménye Pakisztánban. Néhány órával azután követték el, hogy háromnapos látogatásra az országba érkezett Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, hogy új alapokra helyezze a kétoldalú kapcsolatokat és az Egyesült Államok töretlen támogatásáról biztosítsa az iszlámábádi kormányt a terrorizmus elleni harcban.

Úton Iszlámábádba az őt kísérő újságíróknak elismerően nyilatkozott a pakisztáni hadseregnek a szélsőségesek ellen október 17-én az Afganisztánnal szomszédos határvidéken indított offenzívájáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×