eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kalóz DVD-ket készíttetett az Elysée-palota?

Nagy sikert aratott az Elysée-palotában az a dokumentumfilm, amelyet a France 5 televízió készített nyáron Nicolas Sarkozy elnökről. Olyannyira, hogy augusztus végén a filmet tartalmazó DVD mintegy négyszáz példányát kiosztották a nagyköveti konferencián, nyilván abból a célból, hogy annak alapján ismertessék a diplomaták a fogadó országban a francia államfő tevékenységét.

A dicséretes akcióba azonban - jelentette a Le Canard Enchainé című francia szatírikus lap alapján a Le Figaro - kis hiba csúszott: a kiosztott anyag jogilag "kalózfelvételnek" minősül.

A sokszorosítást ugyanis az Elysée-palota, az elnöki rezidencia saját audiovizuális stúdiója végezte, amely a felvételhez saját borítót is készíttetett. A dokumentumfilm eredeti kivitelezőjének, a Galaxie Presse produkciós irodának a vezetői a szatirikus lap érdeklődésére nem titkolták meglepetésüket. "Nem is tudtam, hogy az Elysée logója alatt dolgozom" - jegyezte meg a társaság vezérigazgatója, aki a dokumentumfilmben meginterjúvolta a francia elnököt.

Az Elysée-palota kommunikációs illetékese, Franck Louvrier a maga részéről azt mondta, hogy volt engedélyük a sokszorosításra. "Mintegy 50 példányt kaptunk, de nekünk többre volt szükségünk" - magyarázta az illetékes.

A produceriroda hivatalosan nem vette rossz néven az Elysée akcióját. "Az, hogy sokszorosították a mi DVD-nket, még nem zavar. Legfeljebb az lep meg egy kicsit, hogy saját borítóval adták ki" - közölte a Galaxie Presse képviselője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×