eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Leépítésekre készül az E.ON

A Magyarországon is érdekelt német energiakonszern, az E.ON nagyszabású leépítésekre készül, azonban egyelőre nem terveznek elbocsátásokat.

Az E.ON konszern vezetősége évente legalább másfél milliárd euró megtakarítását határozta el,és ennek érdekében a cég áramvonalasítását tervezi, ám a szolgáltatási szektor munkavállalóit képviselő szakszervezettel kötött megállapodás értelmében a következő három év során nem lesznek elbocsátások Németországban, még akkor sem, ha az üzletmenet ezt elvileg indokolná.

Az E.ON világszerte 90 ezer embert foglalkoztat és a tervek szerint a 40 ezer németországi munkahely öt százalékát 2012-ig megszünteti. Leépítés főleg informatikai területen lesz, de nem elbocsátások révén, hanem a nyugdíjba vonulók állásainak megszüntetésével, illetve végkielégítésekkel ösztönzött önkéntes kilépésekkel, továbbá egyes tevékenységek kiszervezésével.

A szakszervezettel kötött megegyezés elhárította a sztrájkok veszélyét. A munkaadók és az alkalmazottak között ugyanis az elmúlt hónapokban elmérgesedett a feszültség a tervezett leépítések miatt.

A német energiakonszern Magyarországon mintegy ötezer főt foglalkoztat. Az E.ON müncheni központjából kiszivárgott értesülések szerint a létszámcsökkentési döntésnek Magyarországon előreláthatólag nem lesz hatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×