eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma

A globális pénzügyi szabályok felülvizsgálatát várja a pápa

A globális pénzügyi szabályok felülvizsgálatát és a szegényebb térségek figyelembe vételét várja a katolikus egyházfő a világ legfejlettebb államait tömörítő G8-csoport vezetőitől. XVI. Benedek azzal összefüggésben beszélt erről, hogy az érintett országok jövő héten Olaszországban tartják éves csúcstalálkozójukat.

A pápa Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek írt levelében úgy véli: a pénzügyi válság miatt drasztikusan csökkenthetik a különböző segélyprogramokat. A katolikus egyházfő egyben kérte a nemzetközi pénzügyi rendszer megreformálását, hogy ezzel is biztosítsák a gazdasági fejlesztéshez és a munkahelyteremtéshez szükséges hitelek folyósítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×