eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Kommerszant az orosz-amerikai megállapodásról

Orosz lapértesülés szerint keretmegállapodás aláírását tervezi Dmitrij Medvegyev orosz és Barack Obama amerikai elnök a hétfői moszkvai csúcstalálkozón. A Kommerszant úgy tudja, hogy ez a dokumentum lenne a hadászati támadófegyverek csökkentéséről szóló, ez év végén lejáró START-I szerződést felváltó új egyezmény alapja.

Az újság szerint Moszkva és Washington még nem állapodott meg a nukleáris robbanótöltetek és a hordozórakéták számának csökkentéséről, és ha az ellentéteket hétfőig nem oldják fel, akkor a találkozó végén csak egy általános jellegű, kötelezettségeket nem jelentő nyilatkozat születhet.

A vita lényege, hogy az orosz katonai vezetők nem akarnak 1700-nál kevesebb nukleáris töltetet, és Moszkva összekötné az amerikai rakétavédelmi pajzs kelet-európai kiterjesztését a készülő START-egyezménnyel. Washington viszont 1500-ban szabná meg a nukleáris töltetek és 1100-ban a hordozórakéták számát.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×