eur:
391.03
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Mennyit keresnek Bokrosék EP-képviselőként?

Több mint kétmillió forintos fizetés mellett utazási költségtérítést és majdnem 300 eurós napidíjat is kapnak a jövőben az európai parlamenti képviselők. Az idei változásokkal kapcsolatban az Európai Parlament sajtószolgálatának munkatársa az InfoRádiónak elmondta: egységesek lesznek a fizetések, és számlával kell igazolniuk minden költséget.

Több szabály is megváltozik az újonnan felálló Európai Parlamentben - tájékoztatta az InfoRádiót az EP sajtószolgálatának munkatársa, aki elmondta: a testület képviselői eddig a tagállamaiktól kapták fizetéseiket, mostantól azonban az egész Európai Unióra érvényes, egységes szabályozás lép életbe.

Ez azt jelenti, hogy minden képviselő az Európai Parlamenttől kapja egységes fizetését, amely nagyságrendileg 7600 euró (több mint kétmillió forint) lesz havonta, ebből kell majd az uniós költségvetésbe adózni - magyarázta Perger István.

Az utazási költségtérítés esetében is szigorú elszámoltatási rendszer lép életbe: a képviselők nem átalányjellegű juttatást kapnak majd, hanem az EP a repülőjegyek pontos árát téríti meg.

A képviselőknek maximálisan el kell számolniuk az Európai Parlamenttől kapott összegekkel - hangsúlyozta a szóvivő, aki hozzátette: az átláthatóságra eddig is odafigyelt a testület, de az új reformokkal ez még nagyobb hangsúlyt fog kapni.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×