eur:
400.5
usd:
367.39
bux:
74472.43
2024. október 15. kedd Teréz

Fülöp-szigeteki fiatal labdarúgó is a fertőzöttek között

A világszerte terjedő új típusú influenza egyik újabb fertőzöttje egy fülöp-szigeteki fiatal labdarúgó: a 14 éves fiúnál Szingapúrban azonosították a H1N1 megjelölésű vírust.

A futballista az Ázsiai Ifjúsági Játékokra érkezett a városállamba, ahol a betegség észlelését követően - csapattársaival egyetemben - karanténba helyezték, s az elkülönítés után megkezdték gyógyítását. A fülöp-szigeteki válogatott mérkőzéseit értelemszerűen elhalasztották.

A korosztályos együttes 18 játékossal és két edzővel jött Manilából Szingapúrba a játékokra, s az érintett a pénteki edzésen lett rosszul, felszökött a láza, de állapota a vasárnapi orvosi jelentés szerint már stabil.

A szervezők közölték, hogy a szigorú biztonsági intézkedések fenntartása mellett az eset dacára folytatódnak a játékok, amelyeken 9 sportágban mintegy 1400 fiatal versenyez. Az esemény a jövő évi, első ízben Szingapúrban megrendezendő ifjúsági olimpia főpróbájának számít.

A városállamban eddig 126 újvírusos esetet rögzítettek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szombati adatai szerint 76
országban 44 287 fertőzöttet tartottak nyilván és 180-an haltak meg.

Címlapról ajánljuk
Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz is egyfajta megállapodás Kína és az EU között, annak ellenére az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedési kilátásokról, az inflációs veszélyekről és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×