eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Az amerikai szenátus is igent mondott a hadikiadásokra

Az amerikai kongresszus képviselőháza után a szenátus is megszavazta az afganisztáni és iraki hadművelet folytatásához szükséges 91,3 milliárd dolláros pénzügyi csomagot, de elutasította a guantánamói börtöntábor bezárásához szükséges összeg folyósítását.

Az Obama-kormányzat 20 ezer katonával akarja növelni az Egyesült Államok afganisztáni jelenlétét. A tervek szerint az afganisztáni háború éves kiadásai meghaladják majd az iraki hadművelet költségeit.

Barack Obama áprilisban kért 80 millió dollárt a védelmi és az igazságügy-minisztérium részére Guantánamo bezárásához és az ott raboskodó 240 ember elszállításához. A világ szemében ez a tábor jelképezi a durva amerikai terrorellenes taktikákat és a terrorista gyanús személyek hosszú ideig tartó, vádemelés nélküli fogva tartását.

A tegnap elfogadott törvénytervezet százmilliárd dolláros hitelvonalat irányoz elő a Nemzetközi Valutaalapnak, és másfél milliárd dollárt fordít a Mexikóból eredő influenzajárvány elleni harcra.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×