eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Rokonlátogatás: Ratko Mladicsot keresik a békefenntartók

Az EU, az ENSZ és a NATO békefenntartói is részt vesznek abban az akcióban, aminek során a keresett háborús bűnös, Ratko Mladic boszniai szerb tábornok rokonainak házait keresik fel. A srebrenicai mészárlással vádolt egykori főparancsnok kiadása az unióval való tárgyalások egyik fontos feltétele Szerbia számára.

Ratko Mladic

, a keresett szerb háborús bűnös rokonainak házai után kutatnak az EU békefenntartói. Az utolsó keresési akcióhoz a helyi NATO- és ENSZ-csapatok is csatlakoztak. Ekkor a bujkáló tábornok nővérének és sógornőjének ingatlanjaihoz látogattak el Szarajevóban és közelében.

A BBC belgrádi tudósítója, Helen Fawkes szerint egyre több bizonyíték tűnik el, ami segíthetné a nyomozók és a bírák munkáját. Hat hónappal ezelőtt hasonló akcióban látogatták meg Radovan Karadzic családjának otthonát is - nem sokkal azután került kézre a boszniai szerbek volt vezére.

Gen Mladic kiadása az egyik fő feltétele az EU és Szerbia közti kapcsolatok szorosabbra fűzésének.

Ratko Mladicot a Hágai Nemzetközi Törvényszék a boszniai háború során végrehajtott srebrenicai mészárlásban játszott fontos szerepéért keresi. Az ő utasítására 8000 muzulmánt lőttek agyon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×