eur:
388.92
usd:
363.32
bux:
68167.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hóvihar okozott hatalmas káoszt - nézze meg!

Hóviharok sújtották pénteken Skóciát és Angliát, ahol százak rekedtek a behavazott utakon. A szigetországban szokatlan módon több mint 15 centiméteres hó esett.

A Nagy-Britanniát sújtó ítéletidő pénteken már második napja tartott. Előző nap orkánerejű szél volt az egész országban, péntekre megérkeztek a meteorológia által jó ideje jelzett hóviharok is.

Az észak-angliai Cumbria tartományban, a térséget kelet-nyugati irányban átszelő A66-os gyorsforgalmi úton pénteken legalább 150 jármű akadt el a helyenként félméteres hóban.

A rendőrség szabályos mentőakciót indított az úton rekedt több száz autós és utas megsegítésére. Estére legtöbbjüket sikerült biztonságos helyre szállítani - a kimentettek között volt 15 iskolás gyerek és 50 idős nyugdíjas, valamennyien egy-egy buszos kirándulás részvevői -, s a hatóságok felhívást adtak ki, hogy a folytatódó havazások és hófúvások miatt senki ne induljon útnak éjszaka.

A nap folyamán három halászhajóról is ki kellett menteni a legénységet az északnyugati partoknál az orkán miatt.

Már előző nap is komoly bajba került egy zömmel kamionokat szállító komp, amely Észak-Írország és az angliai Fleetwood között közlekedett. A hajó - miután rakománya megcsúszott - a 110 kilométeres szélviharban oldalára dőlt és irányíthatatlanná vált.

A fedélzeten tartózkodó 23 embert a királyi légierő és a haditengerészet helikopterei mentették ki, a komp pedig pénteken Blackpooltól nem messze partra sodródott és megfeneklett.

Az ítéletidő áramkimaradást is okozott az észak-angliai Yorkshire megyében, ahol több ezren maradtak elektromosság nélkül.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×