eur:
390.95
usd:
365.39
bux:
68205.31
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Obama átvette a vezetést Clinton előtt

Egyre komolyabban veszik az Egyesült Államokban az előválasztásokat - mondta el az InfoRádió által megkérdezett Amerika-szakértő. Az amerikai elnökválasztás republikánus és demokrata jelöltjeinek kiválasztását célzó több hónapos előválasztási folyamat az iowai jelölőgyűlésekkel a múlt héten kezdődött el.

Az Egyesült Államokban a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Barack Obama demokrata szenátor az iowai előválasztásokon szerzett győzelme óta átvette a vezetést a szintén demokratapárti Hillary Clintontól a következő forduló helyszínén, New Hampshire-ben.

Az elemzés szerint úgy tűnik, hogy a volt first lady néhány hete még megingathatatlannak tűnő elsősége a demokrata jelöltaspiránsok között végérvényesen a múlté.

Mint arról az InfoRádió is beszámolt a múlt héten, Barack Obama biztosan nyerte meg a demokrata jelölőgyűlések első állomásán a szavazást, Mike Huckabee volt arkansasi kormányzó pedig a republikánus elnökjelöltségre pályázó politikusok között szerezte meg nagy előnnyel az elsőséget.

A szakértőt nem lepte meg Obama győzelme

Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint nem volt meglepetés Barack Obama győzelme. Az InfoRádió által megkérdezett másik szakértő, Frank Tibor szerint pedig egyre komolyabban veszik az Egyesült Államokban az előválasztásokat.

A demokrata Barack Obama győzelme a helyi kampány eredménye, Hillary Clinton volt first lady veresége pedig jelzés értékű. A szakértő szerint republikánus oldalon nincs olyan aspiráns, aki egységesen maga mögé tudná állítani a pártot.

Időközben learatta első győzelmét a republikánus elnökjelöltségre pályázó Mitt Romney: a Wyoming államban megrendezett jelölőgyűlésen nyert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×