eur:
386.36
usd:
355.56
bux:
68237.69
2024. május 17. péntek Paszkál

Ahol 42 fok van árnyékban

A sivatagi arab országokban tapasztalható hőség alig hasonlítható a jelenlegi magyaroszágihoz, igaz, az ott élők megtanultak alkalmazkodni a körülményekhez - mondta az InfoRádiónak Tar Attila, az Egyesült Arab Emirátusokban lévő magyar követség munkatársa. Abu-Dzabiban ezekben a napokban - az évszaknak megfelelően - több mint negyven fok van árnyékban.

Mint mondta, ezeken a területeken a tenger közelsége miatt magas a páratartalom, emiatt még nehezebb elviselni a forróságot.

Abu-Dzabiban napközben 42 fok van árnyékban. Az utcára nagyon kevesen merészkednek ki ilyenkor, legfeljebb néhány autót, valamint pakisztáni és indiai vendégmunkásokat lehet látni.

Itt az élet egyik alapvető feltétele a légkondicionálás - mutatott rá Tar Attila, hozzátéve: az év több mint felében nem lehetne elviselni a meleget hűtés nélkül.

Dubaiban még légkondicionált buszmegállók is vannak. Az utasok egy zárt üvegbódéban várhatnak a szintén légkondicionált tömegközlekedési eszközökre.

Tar Attila elmondta azt is: az Egyesült Arab Emirátusokban törvény tiltja, hogy a déli órákban építkezéseken dolgoztassák az embereket.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×