eur:
388.99
usd:
363.66
bux:
68187.62
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Számítógépes játék miatt követelt bocsánatkérést az egyház

Bocsánatkérést követel a Sonytól az Anglikán egyház. Az ok az, hogy az egyik új Playstation-játék véres lövöldözésének helyszíne nem más, mint a manchesteri katedrális. Az egyházi vezetők attól tartanak, hogy sok fiatal az erőszakra és nem a hitre fog asszociálni a gótikus építmény láttán.

A Jó és a Gonosz küzdelme a tévéképernyőn, a Hit és az Üzlet küzdelme a való világban? A manchesteri érseket feldühítette, hogy a már milliós példányban elkelt Sony Playstation játék, a Resistance: Fall of Man, avagy Ellenállás: az Ember bukása című részben az észak-angol város székesegyházában játszódik, és a játék visszahívását követeli.

A lövöldözős játékban a főhős idegenektől akarja megmenteni az emberiséget, és az egyik leszámolás a templomban történik. A technikai fejlődésnek hála a játékosok a katedrális élethű animációs modelljében sétálhatnak.

Az egyházi hatóságok azt mondják, sok támogató telefont és emailt kaptak, és úgy érzik, hogy nem pusztán az erkölcsi szószékről prédikálnak ezúttal.

"Tisztelet" hiánya

A játék azért zaklatta fel a kedélyeket, mert Manchesterben - más angol nagyvárosokhoz hasonlóan - időről-időre történnek lőfegyverrel, vagy késsel végrehajtott gyilkosságok.

Általában fiatalokból álló bandák tagjai az elkövetők, akik az általuk sajátosan értelmezett "tisztelet" hiánya miatt támadnak másokra, és az áldozatok között teljesen vétlen emberek is előfordulnak.

A manchesteri székesegyházban ráadásul az utóbbi időben több gyászmisét is tartottak lövöldözésekben megölt fiatalok emlékére, így az érintett családok is felháborodtak.

A Sony hajlandó tárgyalni

Az egyház tehát nem hátrál, és bocsánatkérést, valami a program átdolgozását követeli, és azt mondja: nem tolerálja, hogy a várost felhasználva, úgymond divatosnak állítsák be a fegyveres bűnözést.

A Sony viszont azt hangoztatja, hogy egy fantáziajátékról van szó, aminek kifejlesztéséhez "minden szükséges engedélyt megszerzett". A céget valószínűleg megdöbbentette a felháborodás, és beleegyezett, hogy tárgyalásokat folytat az egyházi vezetőkkel.

Hanganyag: Szvetnik Endre

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×