eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Egymást támadják a szlovákiai magyar politikusok

Simon Zsolt, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának parlamenti képviselője rágalmazás alapos gyanúja miatt beperli Duray Miklóst. A párt alelnöke állitólag szavazatvásárlással vádolta meg képviselőtársát.

A volt mezőgazdasági miniszter, aki februártól az MKP rimaszombati járási szervezetének az elnöke is, azt állítja, hogy legalább tizenöt tanú hallotta Duray Miklósnak azt a kijelentését, miszerint Simon Zsolt márciusban, a párt járási tisztújító konferenciáján megvásárolta azokat a szavazókat, akik rá voksoltak és ennek köszonhetően került az elnöki posztra.

A rimaszombati járási elnökség és az MKP vezetőség hétvégi együttes ülésén a vádaskodás kérédését többen is tisztázni szerették volna.

Duray Miklós azt állította, hogy lefizetésről nem beszélt, csupán annyit mondott, hogy rosszul érezte magát a járási konferencián, ahol szerinte a megfélemlítés légköre uralkodott, s emiatt többen nem merték kifejteni a véleményüket.

Ezért választhatták meg Simon Zsoltot járási elnöknek.A márciusi koneferncián 134 küldött volt jelen, 101-en voksoltak a volt miniszterre. Simon Zsolt több médiában is kijelentette, hogy becsületét mindennél fontosabbnak tartja és küzdeni akar annak érdekében, hogy ilyen módszerek ne honosadjanak meg a Magyar Koalició Pártjában. Ezért szerinte legfőbb ideje jogi síkra terelni az ügyet. Birósági uton, szemtanuk felvonultatásával akarja bizonyitani igazát.

Csáky Pál, az MKP elnöke szerencsétlen lépésnek minősítette képviselőtársának elhatározását, amellyel önmaga és az MKP hitelét rontja. Szerinte ilyen vitákat nem a média bevonásával, hanem úriember módjára egymással kell tisztázni, ezért a jövő hétre meghívta hatszemközti beszélgetésre kollégáit, és bízik abban, hogy sikerül korrekt módon rendezni a vitát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×