eur:
394.4
usd:
355.77
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Csak jövő tavasszal döntenek az amerikai radarról

A cseh parlament várhatóan csak 2008 tavaszán dönt arról, hogy engedélyezi-e egy amerikai radarállomás felépítését Csehországban - jelentette ki cseh védelmi miniszter. A politikus azt mondta: ellenzi, hogy a kérdésről népszavazás döntsön.

Washington január közepén kérte fel Prágát, hogy kezdjenek tárgyalásokat egy amerikai radarállomás csehországi elhelyezéséről. A cseh nemzetbiztonsági tanács a múlt héten ugyan zöld utat adott a tárgyalásoknak, de a cseh politikai vezetés nem egységes az ügyben.

A két ellenzéki párt, a szociáldemokraták és a kommunisták ellenzik a radarállomás csehországi telepítését és népszavazás kiírását követeli a kérdésről.

A három koalíciós párt közül a polgári demokraták és a kereszténydemokraták támogatják a radarállomást, míg a zöldek szintén népszavazást akarnak.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×