eur:
394.69
usd:
355.35
bux:
72263.65
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Beszéljünk meg néhány dolgot: nem öntheti le savval, nem égetheti el

A Herouxville kanadai városkában letelepedni akaró bevándorlók "beilleszkedésének megkönnyítésére" számos szabályt hozott nyilvánosságra honlapján a városi tanács.

A testület nyilatkozatában arról tájékoztatja a bevándorlókat, hogy a településen nem lehet feléleszteni azokat a szokásokat, amelyeket származási helyükön ismertek meg.

A tájékoztató szerint Quebec tartományban teljességgel tilos nőket nyilvánosan megkövezni, elégetni elevenen, savval maratni, nemi szervüket megcsonkítani.

Ugyanakkor a nők vezethetnek autót, szavazhatnak, táncolhatnak, kitölthetnek csekket, úgy öltözködhetnek, ahogy akarnak, dolgozhatnak és lehet saját vagyonuk - derül ki a nyilatkozatból.

Andre Drouin tanácsos, aki a deklarációt javasolta, azt mondta, hogy az 1.300 lakosú város nem rasszista.

Mi várunk mindenkit, nemzetiségre, nyelvre, szexuális beállítottságra tekintet nélkül, jöjjön, éljen velünk, de időben szeretnénk tudatni, hogy miként élünk - jelentette ki.

A nyilatkozat közli azt is, hogy Herouxville-ben a fiúk és a lányok közösen edzhetnek, és az emberek csak Mindenszentek napján takarhatják el az arcukat. Ezen kívül a gyermekek nem vihetnek fegyvert az iskolába.

Nem mindenkinek tetszik

Ezt annak ellenére írta le a tanács, hogy a kanadai legfelsőbb bíróság kimondta egy szikh fiú jogát arra, hogy tradicionális tőrét viselje.

Salam Elmenyawi, a montreali muzulmán tanács elnöke szerint a kisváros önkormányzata évtizedekkel "forgatta vissza az órát".

Sokkolt, amikor az iszlámmal kapcsolatos tudatlanságot és hazug sztereotípiákat egy hivatalos dokumentumban láttam. Akik írták, nyíltan diszkriminálják a muzulmánokat - tette hozzá.

A Herouxville-i nyilatkozat egy olyan időszakban született, amikor Quebec lakosságának mintegy 10 százaléka Kanada területén kívül született.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×