eur:
394.29
usd:
354.85
bux:
72146.64
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kiirtják Londonban a szárnyas patkányokat?

Bíróság elé kerül a londoni Trafalgar Square-i galambok ügye. A természetvédők tiltakoznak: szerintük a polgármester megszegett egy szerződést és szándékosan irtatja ki a madarakat.

A Mentsük Meg a Trafalgar Téri Galambokat nevű állatvédő szervezet tagjai úgy vélik, a londoni polgármester megszegett egy 2002-es szerződést, amelyben garantálta, hogy folytatja a téren tanyázó szárnyasok etetését.

Ken Livingstone arra tett ígéretet, hogy továbbra is gondoskodnak a galambok etetéséről, azonban csökkentik az élelem mennyiségét. A cél az volt, hogy a madarak életben maradásához elég táplálékot biztosítsanak, de visszafogják túlzott szaporodásukat.

A Trafalgar téri galambok sorsáról a bíróság határoz majd áprilisban, miután egy londoni bíró úgy döntött, az eset meglehetősen fontos.

A polgármester hivatala azzal magyarázta a szószegést, hogy a tér egyik oldala nem is az ő kezelésük alatt áll, a tiltakozók szerint azonban a hatóság akkor hátrált meg, amikor rájöttek, hogy az étel mennyiségét fokozatosan kell lecsökkenteniük.

Mindkét fél megszegte


A szervezet szerint a polgármester közvetetten galambok ezreinek halálát okozta: sok madár éhen halt, sok pedig a galambok elijesztésére a városba telepített sólymok áldozata lett.

A polgármester szerint ugyanakkor a tiltakozók sem tartották magukat a megegyezéshez, hiszen gyakran etették a madarakat.

Sok londoni egyébként helyesnek tartja a madarak elriasztását a térről, mert a madarak meglehetős mennyiségű ürüléket és nagy  rendetlenséget hagynak maguk után.

Az állatvédők viszont azt magyarázzák: a városiaknak is meg kell tanulniuk együtt élni a természettel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

A hiány fokozatos csökkentésére tett erőfeszítésekről, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelhez jutási nehézségeiről, valamint a célzott gazdasági ösztönzőkről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter a Portfolio-nak adott interjújában. Elmondása szerint a kormány olyan programokat tervez, amelyek célzottan segítik a vállalkozásokat, miközben továbbra is komoly hangsúlyt fektetnek a költségvetési fegyelem betartására. A miniszter optimistán nyilatkozott az Európai Unióval folyó deficittárgyalásokról is, valamint arról, hogy a kormány dolgozik azon, hogy Magyarország minden felfüggesztett uniós forrást megszerezzen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 6. 11:18
×
×
×
×