eur:
393.58
usd:
354.01
bux:
72131.1
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

250 lázadót öltek meg az iraki Nedszef környékén

Irakban 250 fegyveres halt meg az amerikai és iraki erők támadásaiban Nadzsaf síita szent város környékén.

Ali Nomasz iraki ezredes közölte: a harcok éjszaka is folytatódtak. Politikai források szerint a lázadók között szunnita arabok és Ahmed al-Hasszáni síita vallási méltósághoz hű, kormányellenes fegyveresek is vannak.

Napközben lezuhant egy amerikai katonai helikopter Nadzsaf térségében. Aszad Abu Kalal tartományi kormányzó szerint a gépet a lázadók lőtték le, de az amerikai hadsereg nem erősítette meg a hírt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Az Európai Unió kohéziós politikája a felszínen sikertörténet: a keleti bővítés tagállamai jelentősen felzárkóztak az EU fejlettségi átlagához, de regionális szinten megmaradtak, sőt néha nőttek is az egyenlőtlenségek. Brüsszelben is egyre többen beszélnek a szükséges reformokról. Magyarország helyzete viszont speciális, a jogállamisági viták miatt nem fér hozzá az uniós forrásokhoz, ami új kihívást jelent – többek között ezekről a témákról volt szó a 62. Közgazdász-vándorgyűlés „Mi van, ha nincs? A kohéziós források perspektívái” című panelbeszélgetésen. A kormány képviselői ismertették, hogy több ezer milliárd forintnyi közlekedési – vasúti és közúti –, valamint építőipari fejlesztésekre készül a kabinet. De arról is számot adtak, hogyan átalakítják a jelenlegi kohéziós politikai megközelítését, szakértők pedig arról, milyen szempontokra kell figyelni ennek során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 6. 08:24
×
×
×
×