eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Nem adja fel az állítólag megvert szlovákiai magyar lány

A kassai székhelyű alkotmánybírósághoz fordult az augusztusban Nyitrán állitólag megvert szlovákiai magyar diáklány. Malina Hedvig nehezményezi a járási ügyészség, valamint a nyitrai járási rendőrkapitányság vele szemben alkalmazott megalázó bánásmódját.

A szlovák alkotmánybíróságra eljuttatott több mint 100 oldalas beadványban a lány védőügyvédje elsősorban arra mutat rá, hogy a járási biztonsági szervek megsértették védencének az embertelen és megalázó bánásmóddal szembeni védelemre való alkotmányos jogát.

A panasz szerint az állami szervekkel szembeni jogi védelemre való jogát is megsértették, jóllehet, mindezt szavatolja nemcsak a szlovák alkotmány, hanem az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok védelmét garantáló nemzetközi szerződés is.

Roman Kvasnica, a lány védőügyvédje beadványában arra is kitért, hogy a nyitrai járási ügyészség annak idején megtagadta védencétől azt a lehetőséget, hogy ügyében minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytasson a rendőrség.

Malina Hedviget saját állitása szerint augusztus 25-én reggel bőrfejűek támadták meg egy nyitrai parkban, mert magyarul beszélt. A rendőrség az ügyben végzett nyomozást azzal állitotta le, hogy a támadás meg sem történt, a diáklány az egészet csak kitalálta.

Időközben Malina Hedviget feljelentette egy ismeretlen pozsonyi személy, aki a hatóságok félrevezetésével, hamis tanúzással, rémhírterjesztéssel és a bizonyítékok meghamisításával vádolja a csallóközi lányt.

Emiatt új eljárás indult, ám a vizsgálat részleteiről egyelőre semmit sem tudni. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a diáklány szándékosan vezette félre a hatóságot, akár 5 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×