eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A sztárműsorvezető elképesztő tervei

Az egyik legismertebb francia műsorvezető igencsak ambíciózus terveket dédelget. Az elsősorban természetfilmeket sugárzó csatornákon dolgozó Nicolas Hulot ugyanis úgy döntött: felveszi a kesztyűt Ségoléne Royallal és Nicolas Sarkozy-vel és indul a köztársasági elnöki posztért.

A Franciaországban Indiana Jones és a fiatal David Attenborough kereszteződésének tartott Nicolas Hulot a jelek szerint politikai ambíciói kiélésére használná fel a televízió adta népszerűséget.

A műsorvezető ugyanis úgy döntött, indul a francia köztársasági elnöki posztért. Ennek jegyében rögtön felszólította két vetélytársát, a konzervatív Nicolas Sarkozyt és a szocialista Ségoléne Royalt, hogy csatlakozzanak "környezetvédelmi egyezményéhez".

A 10 célból és 5 előterjesztésből álló koncepciót vezető klimatológusok és környezetvédelmi szakemberek dolgozták ki és többek között egy, a fenntartható fejlődést felügyelő miniszterelnök-helyettesi poszt létrehozását tartalmazza.

Nicolas Hulot bejelentette: amennyiben a két vezető politikus nem csatlakozik elképzeléseihez, a jövő hónapban hivatalosan is bejelenti, hogy ringbe száll a köztársasági elnöki posztért.

Mindez ráadásul nem üres fenyegetés, hiszen a mértékadó Paris Match felmérése szerint a műsorvezető jelenleg a legnépszerűbb politikai szereplő Franciaországban. A megkérdezettek 87 százaléka "jó véleménnyel van" az 51 éves Nicolas Hulot-ról, akinek a TF1 csatornán futó műsora több mint 7 millió nézővel büszkélkedhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×