eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Bush szerint "rugalmasság és realizmus kell"

Az Egyesült Államok csak akkor vonja ki 2008 elejéig katonai alakulatait Irakból, ha azt a körülmények valóban lehetővé teszik közölte George Bush amerikai elnök, miután Washingtonban Tony Blair brit kormányfővel tárgyalt.

George Bush hangsúlyozta: a megfelelő iraki csapatlétszám meghatározásakor egyszerre kell rugalmasságot és realizmust tanúsítani.

Mindkét politikus egyetértett abban, hogy az iraki válság bármilyen rendezéséhez csökkenteni kell az izraeli-palesztin feszültséget.

Tony Blair arról beszélt, hogy a Közel-Keleten élő népek előtt két út áll, a világi vagy vallásos diktatúra, illetve a demokrácia között választhatnak.

George Bush az iráni atomprogram ügyéről annyit mondott: kizárja a közvetlen tárgyalások lehetőségét, amíg Teherán ellenőrizhető módon nem szünteti be urándúsító tevékenységét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×