eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Albánia fogadja be a guantanamóból szabadult három foglyot

Az amerikai hatóságok szabadon engedtek három terrorizmussal gyanúsított személyt a guantánamói börtöntáborból, miután többé nem számítanak "ellenséges harcosnak" - jelentette be a Pentagon.

Az algériai, üzbég és egyiptomi őrizetes befogadását az albán kormány vállalta, és az amerikai védelmi minisztérium szerint Albániában lehetővé válik számukra, hogy új életet kezdjenek.

Ez a három fogoly volt az utolsó a közül a harmincnyolc közül, akikről az amerikai hatóságok egy felülvizsgálat során megállapították, hogy többé nem számítanak ellenséges harcosoknak.

Hónapokig tartott, amíg az amerikai külügyminisztérium talált olyan országokat, amelyek hajlandóak voltak befogadni terrorizmussal gyanúsított volt foglyokat.

Jelenleg mintegy 430 foglyot őriznek még a Kubában fekvő guantánamói börtöntáborban. Az amerikai kormányzat közülük mintegy 60-80-at akar katonai törvényszék elé állítani, mintegy 110-et pedig vissza akar küldeni hazájába vagy más befogadó országba.

Azt nem tudni, hogy a fennmaradó mintegy 250 fogollyal mit szándékoznak tenni. Az amerikai védelmi minisztérium adatai szerint 2002 óta megközelítőleg 345 foglyot engedtek szabadon a guantánamói börtöntáborból.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×