eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Még nem biztos, hogy kivégzik Szaddám Huszeint

Jövő tavaszra megszülethet a Szaddám Huszeinnel kapcsolatos jogerős ítélet - mondta az InfoRádiónak Lattmann Tamás nemzetközi jogász, aki szerint egyáltalán nem biztos, hogy a volt iraki elnökit kivégzik.

A szakértőt annak kapcsán beszélt erről, hogy hétfőn automatikus fellebbviteli eljárás kezdődött a vasárnap halálra ítélt Szaddám Huszein ügyében.

Lattmann Tamás azt mondta: várható volt, hogy a vádlottak az első eljáráson kiszabott ítéletet a saját céljaikra akarják felhasználni, azaz mártírként akarják beállítani magukat. Épp ezért az eljárás menetébe automatikusan építették be a fellebbviteli eljárást.

Hozzátette: arról egyelőre nem érdemes beszélni, hogy várhatóan mikor végzik ki a volt iraki elnököt, mert a fellebbviteli hatóság az elsőfokú ítéletet még megváltoztathatja életfogytiglani börtönbüntetésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×