eur:
394.84
usd:
365.25
bux:
73785.59
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Torlódás várható az európai reptereken

Hétfőtől szigorítják a légi utasok ellenőrzését az egész Európai Unióban. Az intézkedésekről azután döntöttek, hogy nyáron a brit hatóságok utasszállító gépek felrobbantását célzó merényleteket hiúsítottak meg.

A terroristák akcióikat folyékony robbanóanyagokkal akarták végrehajtani, amelyeket kézipoggyászukban vittek volna a fedélzetre. A szigorítás miatt komoly torlódások várhatóak az uniós tagállamok repülőterein, így Ferihegyen is.

A korlátozások értelmében az EU területéről, valamint Norvégiából, Svájcból és Izlandról induló utasok hétfőtől legfeljebb 1 deciliteres flakonokat, tubusokat, üvegeket vihetnek magukkal a repülőgépek fedélzetére, méghozzá úgy, hogy a különböző folyadékokból, samponok, parfümök, fogkrémek összesen 1 liter lehet náluk, s e termékeket egy átlátszó, lezárható nejlontasakban kell bemutatniuk az ellenőrzésen.

A folyadékokra vonatkozó korlátozások mellett ezentúl még az eddiginél is szigorúbban ellenőrzik majd a repülőtereken a hordozható számítógépeket és más elektronikus eszközöket.

Emellett mindenütt bevezetik, hogy az utasnak le kell vennie kabátját, s így kell átmennie a fémdetektoros kapun: ezt a módszert már eddig is követték a legtöbb repülőtéren, de mostantól ez kötelező lesz.

Jövő áprilistól a fedélzetre vihető kézipoggyász legfeljebb 56-szor 45-ször 25 centis lehet.

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×